2023-2024 Güz Yarıyılı Ders Kayıtlar ile İlgili Bilgilendirme

Öğrencilerimizin ders seçiminde mağduriyet yaşamamaları için aşağıdaki maddeleri dikkate almaları rica olunur.

1. Zorunlu derslerin ingilizce grupları %30 öğrencilere açıktır, fakat tek grup ingilizce olarak açılmış derslerde (Laboratuvar ve mesleki seçmeli dersler) öncelik ingilizce program öğrencilerinindir. Bu dersler; ilgili sınıfın ders kayıt gününde öğleden sonra 13.00'da kontenjan dahilinde %30 ingilizce öğrencilerine açılacaktır. İngilizce program öğrencilerinin bu saate kadar ders seçimlerini tamamlamış olmaları tavsiye edilir. 

2. Telefonla veya mail yoluyla kontenjan artırımı lütfen talep etmeyiniz. Seçmiş olduğunuz derslerde kontenjan yok uyarısı alıyorsanız kontenjan artırımı beklemeyip diğer dersleriniz için onay veriniz. Kesinleştirme işlemi yapmadığınız taktirde ders kayıdınız gerçekleşmeyecektir.  Mesleki seçmeli derslerini alırken daha önce alıp kaldığınız ders varsa önce sistemden saydırma yapıp sonra dersi kesinleştirmelisiniz. 

3. Çakışan derslerle ilgili olarak verilecek olan Mazeretli ekle sil dilekçeleri 25-30 Eylül 2023 tarihleri arasında  ytukimyablm@yahoo.com adresine ders programı ekli olarak gönderilmelidir. Bu tarihlerin önce ve sonrasında veya başka bir mail adresine / danışmana gönderilen dilekçeler / talepler dikkate alınmayacaktır.

4. Birinci sınıf öğrencilerimiz ders kayıtlarını kendileri obs sistemi üzerinden yapacaklardır. İngilizce kredilerini tamamlayabilmek için 4-5 kredilik KIM kodlu ders almaları gerekmektedir.

5.Kayıt gününde ders seçemeyen ya da sorun yaşayan kimya bölümü veya bölümümüzden ders alan öğrencilerimiz ytukimyablm@yahoo.com adresine mail atabilirler. Mailde soru veya sorunlarınızın yanı sıra öğrenci ad-soyad, cep no ve öğrenci no’ları mutlaka belirtilmelidir. Mailleriniz mutlaka okunmaktadır fakat yoğunluktan dolayı tüm maillere hızlı dönüş yapılamamaktadır. 

6. 2023 Güz yarıyılı sonunda 2. Sınıf öğrencilerimiz max toplam 21 kredilik (min. 14 kredi), 3. Sınıf öğrencilerimiz  ise  max  toplam 35 kredilik (min. 28 kredi) İngilizce  dersi almış olmaları gerekir. Ders kayıtları ile bu kredilere ulaşamayan öğrencilerimiz varsa durumlarını  ytukimyablm@yahoo.com adresine, konu kısmına ‘İngilizce ders kredisi’ yazarak mail atabilirler.

7. Bölümümüz programında belirtilen Matematik ve Fizik derslerinin grupları almak istediğiniz bölüm dersleriyle çakışmakta ise; kayıt gününüzde ya da bağımsız ders kayıt gününde programınıza uyan gruplarda kontenjan var ise dersi seçebilirsiniz. Bu derslerin kontenjanlarını ilgili bölümler kontrollü olarak artırmaktadır (ilgili bölümün web sitesine bakınız).

8. Ders seçiminizi yaptıktan sonra sistemden KONTROL ET; KESİNLEŞTİR; ONAYLA işlemlerini mutlaka yapmalısınız. Aksi taktirde ders kayıdınız yapılmamış olacaktır.

9. Ders Kayıtlarıyla ilgi Öğrenci İşleri Daire başkanlığının web sitesindeki duyuruyu okumanız önemle rica olunur. Duyuru için tıklayınız.

Kimya Bölüm Başkanlığı